De speciale betekenis achter jouw geboortedag

De speciale betekenis achter jouw geboortedatum
Niet iedereen gelooft in de mogelijkheden van astrologie. Echter zijn er heel veel andere mensen die wel geboeid zijn door de astrologie, het leuk vinden om te doen en dan is er nog de groep die heilig gelooft in astrologie. Maar of je in de mogelijkheden van astrologie gelooft of juist niet; het is wel zo dat een groot deel van ons leven letterlijk om de planeten draait.

Neem bijvoorbeeld je geboortedag en de dagen van de week. Elke dag van de week is historisch gezien op een planeet gebaseerd en heeft dus ook een speciale betekenis. Weet je niet zeker op welke dag je geboortedatum valt?  Hieronder kan je de dag berekenen.

Hieronder volgt de specifieke betekenis die bij jouw geboortedag hoort.

Zondag als geboortedag
De letterlijke betekenis van zondag is de dag van de zon. Het is de traditionele en symbolische eerste dag van een week. Vanouds een rustdag en belijding van religie. Een  veelgehoorde uitdrukking gerelateerd aan geboorte is ‘het zijn van een zondagskind’. Vaak worden zijn beetje als bijzonder beschouwd, die mensen die op zondag geboren zijn.

Ze worden daarbij vaak symbolisch geassocieerd met een zonnestraal. Ook wordt van hen gesteld dat ze een extra heldere aura met zich meedragen. Zondagskinderen zijn veelal goedaardig, trots, creatief en een klein beetje egocentrisch. Zondagskinderen kunnen wat aan de luide kant zijn en zijn prima in staat om voor zichzelf op te komen. Ze leven met een bepaald optimisme, zijn doorgaans betrouwbaar en zeer vrijgevig.

Mensen  die op zondag geboren sluiten soms nog wel eens relatief traag een vriendschap met een ander. Daarin zijn ze wat afwachtend. Ook voldoen ze aan een wat achterdochtige karakteristiek, waardoor ze lang niet iedereen vertrouwen. Als je een zondagskind bent, trek je je het commentaar van andere mensen soms te persoonlijk aan en maal je er in je hoofd nog lang over door. Ze zijn namelijk echte denkers, die zondagskinderen.

Sterker nog, soms denken ze zoveel na, dat zij het gevoel met realiteit even lijken te verliezen. Van nature zijn zij erg behulpzaam, tevens ongeduldig en daardoor grillig in hun stemming.

Maandag als geboortedag
De letterlijke betekenis van maandag is de dag van de maan. De tweede dag van een week en de eerste dag na zondag. De maan is een  draaiend  en veranderlijk hemellichaam en oefent daarom aanzienlijke invloed uit. Bovendien is zij nauw verbonden aan emoties.

Een persoon geboren op maandag kan om die reden met regelmaat last hebben van een wisselend  en grillig humeur. Vanuit de astrologie gezien staat de maan in verbinding met huis, gezin en banden met familie. Maandagskinderen zijn doorgaans bescheiden, gevoelig, aardig, verzorgend van aard en ietwat bezitterig. Bovendien hebben zij de eigenschap om zich snel aan te kunnen passen aan anderen of aan hun omgeving.

Zogeheten maanmensen spenderen graag veel tijd met vrienden en familie. Ze zijn erg gesteld op rust en vredigheid. Als eigenschap hebben zij tevens dat ze snel last hebben van nervositeit en grilligheid. Kinderen die op maandag zijn geboren hebben vaak een sterk ontwikkeld geheugen.

Dinsdag als geboortedag
De benaming dinsdag komt van ‘tyr’- of ‘tiews’-dag. De naam duidt op de oude naam die de Noren gaven aan de planeet Mars. Het is de derde dag van een week en een persoon die onder dit teken is geboren, wordt astrologisch gezien beheerst door Mars. De rode planeet staat symbool voor vechtlust en verlangen, om te winnen en om te leiden.

Een kind geboren op dinsdag is zeer energiek, ongeduldig, moedig en soms ietwat destructief. Ook heeft het kind doorgaans een vechtersmentaliteit, het brandende verlangen om zich te laten gelden en om te presteren in het leven. Ze zijn impulsief  van aard en zeggen je zonder al te veel moeite hoe de vork in de steel zit. Bovendien zijn zijn niet vies van hard werken en tegelijkertijd heel gevoelig, waardoor ze nog wel eens lastig in de omgang kunnen zijn.

Woensdag als geboortedag
De benaming van woensdag is gebaseerd op de Germaanse god Wodan. Daarnaast is het de naam voor Mercurius in de oude Germaanse taal.  Personen die op een woensdag geboren zijn, worden astrologisch gezien beheerst door de planeet Mercurius, waardoor zij nog wel eens rusteloos zijn.

Zij bezitten ook vaak vragende en onderzoekende eigenschappen, dankzij de planeet. Een kind van woensdag is communicatief sterk, veelzijdig, zorgeloos, logisch ingesteld en sterk in zaken doen. Zij zijn doorgaans tevreden met de staat van hun leven. Zo maken zij zich geen zorg te veel over omgeving of uiterlijkheden. Woensdagskinderen zijn niet bijzonder georganiseerd in hun werkend leven, hun gedachten vluchtig en zijn chaotisch van aard. Je kan dan ook met afspraken niet altijd op hen rekenen.

Personen die op woensdag geboren zijn geboren zijn doorgaans geschikte personen voor leidinggevende functies. Zij zenden graag boodschappen uit mensen rondom hen.  Ze voelen een behoefte om veel te reizen of in beweging te zijn, te communiceren en te leren en het zo naar de zin te hebben. Wel kunnen zij soms moeite ondervinden om hun woede of boosheid te kanaliseren.

Donderdag als geboortedag
De benaming van donderdag is afkomstig van het woord Donar-dag. De Germaanse god van donder en onweer is Donar, een synoniem van Jupiter. Vanuit onze traditie is donderdag de vijfde dag van een week. Een persoon geboren op donderdag, en daarom onder Jupiter, is geboren onder de meest gunstige stand van alle planeten.

De planeet Jupiter vertegenwoordigt optimisme, inzicht, geluk en een goed humeur. Iemand geboren op deze dag komt dan ook vaak vrijgevig, opgewekt en sociaal over. Ook heeft een donderdagskind de neiging tot zichzelf enigszins een rooskleuriger beeld voor te houden vergeleken bij de realiteit.

De planeet is sterk gelieerd aan educatie. Donderdagskinderen zijn leergierig en gericht op het geleerde delen met hun omgeving en de wereld. Ze zijn om die reden dan ook geschikt voor leidinggevende functies. Zij leiden dan ook bij voorkeur een zo onafhankelijk mogelijk leven. Zij genieten vaak respect en anderen ervaren hun aanwezigheid levendig. Kritiek uitdelen is donderdagskinderen allerminst vreemd. Zij kunnen tenslotte ook erg koppig en eigenwijs zijn.

Vrijdag als geboortedag
Vrijdag is de vijfde dag van een week en haar benaming vindt haar oorsprong in de Germaanse godin Freya, of Friia, en is vernoemd naar Venus. Freya is bekend als godin van vruchtbaarheid en liefde. Een vrijdagskind is staat onder de invloed van de planeet Venus; de planeet van affectie, kleur, schoonheid, romantiek, kunst en natuurlijk liefde.

Een kind geboren op vrijdag ontwikkelt zich tot een sociale persoonlijkheid met artistieke en verleidelijke eigenschappen. Hij of zij is dan ook gevoelig voor de meningen of commentaren van anderen om hen heen. Zij zijn gevoelig voor esthetiek en laten zich omringen met uitingen van liefde en schoonheid.

In een dergelijke omgeving ontplooit het vrijdagskind de talenten optimaal en floreren. Zij kunnen bezitterig overkomen en verwerken liefdesverdriet erg moeizaam. Zij treuren lang en uitgebreid om het grote verlies. Daarnaast ontwikkelen zij een sterk gevoel van intuïtie en voelen risico’s en gevaren goed aan; zij weten hoe zij moeilijkheden zoveel mogelijk ontwijken. Wijsheid is hen niet vreemd, die zij deels opdoen door hun lust om te reizen.

Zaterdag als geboortedag
De laatste en zevende dag van een week. Vernoemd naar Saturnus is de dag zaterdag. De planeet beheerst zaterdag en vertegenwoordigt het belang van de plek van het kind in het gezin. Een makkelijk levenspad is allerminst gegarandeerd voor een zaterdagskind.

Door deze invloed ontwikkelt het kind zich tot een bescheiden en onderzoekend individu, die zich soms wat traag door het leven beweegt en de neiging heeft problemen op te lossen. Zij dragen veel wijsheid en professionaliteit met zich mee. Hun karakters laten zich kenmerken door praktisch denken, betrouwbaar, een dosis achterdocht en striktheid.

Zij gaan door muren heen als zij hun zinnen verzetten. Waar een wil is, is een weg. Zaterdagskinderen zijn perfectionistisch en ontplooien een grote mate van intelligentie. Ze zijn eigenzinnig en laten zich niet zomaar leiden. Hun eigenzinnigheid komt voort uit een sentiment van wantrouwen dat zij hebben naar andere mensen toe.

Je geboortedag en geboortedatum zijn slechts een deel van het geheel. Bekijk tevens ook het resterende deel van je persoonlijke horoscoop.

Leave A Comment